Vinterferiehygge: Sukkerfrie bananpandekager - Superfit Mor

GRATIS GAVER : Få mine
4 bedste maveøvelser til efter fødslen + 5 dages Mini-Kursus

Ja tak, send dem straks

 • Vinterferiehygge: Sukkerfrie bananpandekager

  Skrevet d. 11 februar, 2019 af i kategorien Opskrifter, Sund kost

  Vinterferien er et kærkomment afbræk her i februar måned. Og hvis man ikke suser afsted på skiferie betyder vinterferie dovne dage, hvor man kan hygge og forkæle sig selv og familien med hjemmebag og comfort food.

  F.eks. disse søde og bløde pandekager, der kan spises på alle tider af dagen med god samvittighed. Der er nemlig ingen sukker i. Brug dine yndlingsbær eller tag en pose blandede fra frost.

  Aktiv og hyggelig vinterferie

  Hele vinterferien behøves dog ikke udelukkende blive brugt sammen med Netflix på sofaen. Husk at få lidt bevægelse og frisk luft nu, hvor der er tid til det i de lyseste timer midt på den ellers mørke vinterdag.

  I vinterferien kan man tage på tur ud i det blå (eller grå, hvis det er sådan en dag). Naturen har i sig selv en positiv effekt på vores helbred.

  Hvad enten I er til en rask gåtur ved havet eller en oplevelsesrig skovtur, så stimuleres vores sanser og vi suger frisk energi til os derude under åben himmel.

  Når I så kommer hjem, kan I kaste jer ud i en omgang hyggelig, fælles hjemmebag.

  I kan f.eks. lave disse nemme, sukkerfrie bananpandekager. Dem kan I med god samvittighed bage mange gange i vinterferien. Også til morgenmad, for de er sødet med bananer og bær i stedet for sukker og indeholder fuldkorn fra havre. Hvis du helst vil gå udenom hvedemelet, kan du skifte det ud med f.eks. speltmel.

  Madlavning i børnehøjde

  Tag endelig børnene med i køkkenet, hvor de kan få opgaver, som svarer til deres evner. De mindste kan f.eks. hjælpe med at røre i eller holde skålen, de lidt ældre kan slå æg ud og afmåle ingredienser – og når børnene bliver store nok til det, så overlad køkkenet til dem, så de selv kan folde sig ud.

  Skidt med, at det måske knaser lidt af æggeskaller og mængdeforholdet af ingredienser ikke er helt korrekt. Børnene bliver så stolte, når de serverer eller spiser noget, som de selv har været med til at lave.

  Gode oplevelser i køkkenet er desuden med til at indgyde madmod og mindske kræsenhed.

  DOWNLOAD OPSKRIFT HER
  Opskrift på bananpandekager

  Opskriften stammer fra februars madplan i Sund Aftensmad (Efterår/Vinter).

  LÆS OGSÅ: 7 brølere nybagte mødre begår, når de vil i form efter fødslen

  LÆS OGSÅ: Lyt dig sundere

Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.