Sådan laver du en perfekt proteinkaffe
Starter du altid dagen med en kop kaffe? Lær her, hvordan du med den rette fremgangsmåde, tryller din kaffe om til en lækker proteinkaffe, der giver point på din 'proteinkonto' fra morgenstunden.

Kæmper du også med at få nok protein? Det måske vigtigste sted at sætte ind i din kost, hvis du er kvinder 40+ er at sørge for, at du indtager nok protein.
Her kan du se præcis hvor meget protein, du bør satse på at få indenbords pr. dag.
Får du dækket dit proteinbehov, vil det bl.a. hjælpe dig med vægttab, muskelopbygning, mere energi og bedre mæthed. Så alle kneb gælder, når vi vil øge vores daglige proteinindtag.
Ét nemt sted at vinde nogle point på din ‘proteinkonto’ er ved at starte dagen med en lækker proteinkaffe.
Dog skal du være opmærksom på fremgangsmåden, da din kaffe ellers kan blive en klumpet affære.
Forsøger du at opløse dit proteinpulver direkte i din varme kaffe, vil pulveret nemlig klumpe og skille til en ækel sag, som bestemt ikke er indbydende at drikke.
Ingredienser til proteinkaffe
- 1-3 spsk proteinpulver uden smag eller feks. med vanille (min egen favorit)
- Ca. 0,5 dl mælk – din foretrukne type: ko-, havre, soya- el.lign.
- 1 kop kaffe, som du normalt vil brygge den f.eks. pulverkaffe eller kaffemaskine
Sådan laver du din proteinkaffe
Rør proteinpulveret ud i den kolde mælk. Denne del er vigtig. Varmer du mælken først, vil det klumpe, når proteinpulveret kommer i.
Brug en gaffel eller en mælkeskummer, hvis du har sådan en.
Bryg din kop kaffe, som du normalt ville gøre.
Hæld mælkeblandingen i din varme kaffe og nyd din lækre proteinkaffe straks.
Nemme 30 gram protein til regnskabet
Der er ca. 10 gram protein pr. spsk proteinpulver med top. Så kan du få 3 skefulde i din proteinkaffe, får du her 30 nemme gram i dit ‘proteinregnskab’.
Men prøv dig frem med 1 eller 2 spiseskefulde proteinpulver i din mælk først.
Det ændrer nemlig en lille smule på konsistensen og nogen vil måske synes, at kaffen bliver for ‘tyk’ med 3 skefulde proteinpulver i (ikke mig. Jeg synes bare det er nice, især når jeg bruger proteinpulver med vanillesmag).
4 tips til proteinkaffedrikkere
- Vil du have ekstra varm kaffe, kan du evt. give koppen med den færdige proteinkaffe en tur i mikrobølgeovnen nogle sekunder.
- Drikker du din kaffe sort, skal du blot røre proteinpulveret ud i lidt koldt vand, som du tilsætter din varme kaffe.
- Slå to fluer med ét smæk og tilføj 3-5 g kreatinpulver til proteinkaffen. Kreatintilskud er meget stabilt og kan fint klare at blive varmet op. Kreatinpulveret vil endda opløses lidt lettere, hvis du rører det ud i din varme kaffe.
- Husk altid et glas vand i sidevognen til din kaffe, så du passer på din væskebalance.
Påvirker opvarmning effekten af proteinpulveret?
Du kan fint varme proteinpulveret i f.eks. havregrød eller som her i varm kaffe til proteinkaffe.
Ved varme over 70 grader begynder aminosyrerne i proteinet at ændre struktur, lige som protein i f.eks. æg eller kød også bliver ændret ved opvarmning. Men vi vil optage samme mængde protein uanset.
Kunne du lide denne artikel? Del den!