FAQ - FAQ -

GRATIS GAVER : Få mine
4 bedste maveøvelser til efter fødslen + 5 dages Mini-Kursus

Ja tak, send dem straks

FAQ

Spørgsmål relateret til delte mavemuskler (rectus diastase)

HVORNÅR KAN JEG STARTE SUPERFIT MOR'S MAVEPROGRAM, EFTER JEG HAR FØDT?

SVAR: Du kan starte blidt op på Flad Mave Online Dag 1 efter fødslen, men bliv på Niveau 0, indtil du har været til 8 ugerstjek hos din læge. Har fødslen været kompliceret, anbefaler jeg, at du starter med Superfit Bækkenbund. Dette program vil bl.a. lære dig at bruge hele din kerne korrekt, hvilket gør mavetræningen endnu mere effektiv, når du går i gang med den.

Læs mere om om genoptræning af mavemuskler med Flad Mave Online


HVORDAN VED JEG, OM JEG HAR DELTE MAVEMUSKLER (RECTUS DIASTASE)?

SVAR: Du kan selv teste, om du har delte mavemuskler. Vær også opmærksom på de andre symptomer på delte mavesmuskler: Topmave/bulemave, lændeømhed/-smerter, ustabilitet/smerter i bækkenet, dårlige kropsholdning, dårlig fordøjelse, brok, inkontinens, nedsynkning af underlivsorganer m.m.

Læs mere om delte mavemusker (recus diastase)


DET ER LÆNGE SIDEN, JEG FIK BØRN. ER DET FOR SENT AT GØRE NOGET VED MIN MOR-TOPMAVE?

SVAR: Nej! Det er aldrig for sent at få en stærk, velfungerende kerne og en fladere mave. Delte mavemuskler kan samles uanset, hvor længe det er siden, de er opstået.


HVOR LANG TID TAGER DET AT SAMLE DELTE MAVEMUSKLER?

SVAR: Det er meget individuelt og anhænger bl.a. af udgangspunkt og indsats – altså hvor bred/dyb rectus diatasen er og hvor god man er til at implementere ikke bare maveprogrammets øvelser, men også at integrere kerneaktiveringen i ens hverdag. Oftest sker der en markant forbedring/heling indenfor 2 – 6 måneder på programmet.


JEG HAR FÅET KEJSERSNIT. KAN JEG TRÆNE MED FLAD MAVE ONLINE?

SVAR: Ja. Du kan gå i gang med at implementere retningslinjerne for korrekt kerneaktivering og kropsholdning fra Dag 1. Men vent med selve træningsøvelserne, indtil arret har lukket sig. Er du i tvivl, så vent til efter dit 8 ugerstjek hos lægen. Hvis du skal have et planlagt kejsersnit, vil en stærk kerne gøre det nemmere at komme ovenpå bagefter. Derfor anbefaler jeg, at træne med Superfit Gravid under graviditeten.

Læs mere om genoptræning af mavemuskler efter kejsersnit​


JEG ER IKKE SIKKER PÅ, OM JEG HAR DELTE MAVEMUSKLER, MEN MINE MAVE- OG RYGMUSKLER ER HELT SIKKERT SVAGE - ER FLAD MAVE ONLINE OGSÅ FOR MIG?

SVAR: Ja. Maveprogrammet vil opbygge din indre kerne og lære dig at bruge den korrekt, så du bl.a. får en bedre kropsholdning, færre rygproblemer og en fladere mave. Overvej også om du muligvis har delte mavemuskler uden at være klar over det – det er desværre tilfældet hos rigtig mange kvinder, der har fået børn.

Læs mere om symptomer på delte mavemuskler (rectus diastase)​


SKAL JEG MED MAVEBÆLTE I SUPERFIT MOR'S MAVETRÆNINGSPROGRAM?

SVAR: Nej, vi bruger ikke mavebælte/splint i Superfit Mor’s mavetræningsprogram. Det er fordi, der er stor risiko for, at mavebæltet modvirker dét, vi gerne vil opnå med træningen; nemlig at vores muskler og de neuromuskulære forbindelser lærer at fungere og kommunikere optimalt, så bindevævet (hvor rectus diastasen sidder) aflastes og kan regenerere sig.

Læs mere om Superfit Mor's tilgang til mavebælte/splint


Hvor ofte skal jeg træne med Flad Mave Online?

SVAR: Jeg anbefaler, at man træner 3-5 x om ugen med maveprogrammet og 1-3 runder pr. træningspas. Der er 4 niveauer, hvor hvert træningspas tager 7 - 10 minutter. På det første niveau varer videoen f.eks. 7 minutter. Det vil sige, at du enten skal træne 7, 14 eller 21 minutter pr. gang – alt efter om du bliver afbrudt eller hvad du har af tid og overskud. Mange bør dog nøjes med at træne én, max to runder pr. træningspas i starten, da kernemusklerne typisk er ret svage. For mange gentagelser vil få dem til at stå af og andre muskler vil begynde at kompensere – og det er vi ikke interesserede i. Så bliver kernen nemlig aldrig stærk. Det handler ikke om jo flere gentagelser, des bedre! Snarere kvalitet fremfor kvantitet i øvelserne.


Spørgsmål relateret til efterfødselstræning

JEG ER USIKKER PÅ, OM JEG SKAL TRÆNE MED FLAD MAVE ONLINE ELLER BOOTCAMP'EN?

SVAR: Oftest anbefaler jeg, at man starter med Flad Mave Online og går videre på Superfit Mor’s Online Bootcamp efter nogle uger/måneder med maveprogrammet solo. Det er nemlig utrolig vigtigt, at vi har en rimelig stærk og velfungerende kerne, inden vi kaster os ud i hårdere træning som f.eks. den i Bootcamp’en. Har du ikke lavet anden træning først, bør det minimum være 6 måneder, siden du fødte. Desuden bør du have rimelig kontrol over din bækkenbund. Har du delte mavemuskler, anbefaler jeg altid, at du starter med Flad Mave Online før Bootcamp’en.


JEG LÆKKER TIT URIN, NÅR JEG NYSER ELLER HOPPER. KAN JEG STADIG TRÆNE MED SUPERFIT MOR'S BOOTCAMP?

SVAR: Nej, hvis du har funktionelle problemer med bækkenbunden som f.eks. inkontinens, tyngdefornemmelse, nedsynkning, smerter o.lig. anbefaler jeg, at du starter med Superfit Bækkenbund før Bootcamp’en.


Spørgsmål relateret til graviditet

HVORNÅR I GRAVIDITETEN KAN JEG STARTE SUPERFIT GRAVID?

SVAR: Du kan starte på Superfit Gravid, hvornår som helst i løbet af din graviditet. Programmet er meget fleksibelt og kan justeres I forhold til dit overskud og tid til rådighed. Mange oplever endda, at de blidere øvelser i visse af programmets sektioner kan dulme kvalmen i 1. trimester. Jo længere tid, du har til at træne bl.a. din kerne (mave og bækkenbund), des stærkere vil du være til selve fødslen og tiden lige efter.


JEG TRÆNE MED MAVEPROGRAMMET, MENS JEG ER GRAVID?

SVAR: Hvis du er vant til at træne med øvelserne i Flad Mave Online, kan du godt fortsætte gennem 1. trimester. Men gå ikke videre fra det niveau, du er nået til og træn primært på Niveau 0. Hold øje med, at din mave ikke spidser til i øvelserne (eller i dine hverdagsbevægelser, når du spænder maven). Gør maven det, er mavemusklerne i gang med at dele sig – og så er det tid til at slå over i mavetræningen specifikt for gravide i Superfit Gravid.


BØR JEG BLIVE GRAVID IGEN, HVIS JEG HAR DELTE MAVEMUSKLER?

SVAR: Det anbefales, at man arbejder på sin kerne og gør en rectus diastase mindre, før man bliver gravid igen. Bliver du alligevel gravid, er det bedst at komme i gang med øvelserne i Superfit Gravid så hurtigt som muligt for at forhindre rectus diastasen i at blive større.


Spørgsmål relateret til online træning

HVORDAN FUNGERER ONLINE TRÆNING HOS SUPERFIT MOR?

SVAR: Du træner med programmerne hjemme hos dig selv med videoer/audioer/e-manualer på din smart phone, tablet eller computer.


SKAL JEG BETALE ABONNEMENT?

SVAR: Nej. Du får evighedsadgang med dit personlige login til samtlige komponenter af det program, du køber. Dvs. ingen tidsbegrænsning og intet abonnement.


HVOR KAN JEG STILLE SPØRGSMÅL TIL TRÆNINGEN I ONLINE PROGRAMMERNE?

SVAR: Det bedste sted at stille spørgsmål til programmerne er i de lukkede facebookgrupper, der hører til hhv. Flad Mave Online, Online Bootcamp og Superfit GravidHer svarer Superfit Mor jævnligt på spørgsmål og gruppernes andre medlemmer deler gerne erfaringer. Grupperne er lukkede og hemmelige, så kun de andre medlemmer kan se, at du er med. (OBS: Der er p.t. ikke en lukket gruppe tilknyttet Superfit Bækkenbund).


HVORDAN BLIVER JEG MEDLEM AF DE LUKKEDE FACEBOOKGRUPPER?

SVAR: Via den email, der er registreret under din Facebookprofil. Send emailadressen til info@superfitmor.dk og skriv Facebook + navnet på det program, du har købt i emailens emnelinje. Når du køber adgang til Flad Mave Online, Superfit Gravid eller Superfit Mor’s Online Bootcamp, fremgår det også af den første mail, du får, hvordan du kommer ind i facebookgruppen.


JEG VIL GERNE HAVE PERSONLIG VEJLEDNING FRA SUPERFIT MOR. KAN JEG DET?

SVAR: Ja. Det er muligt at få personlig vejledning hos Superfit Mor med en 1:1 session i kombination med et online program. Det kaldes en guldpakke.

Læs mere om guldpakkerne her


Fandt du ikke svar dit spørgsmål?
skriv til Superfit Mor