FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Delte mavemuskler (Rectus Diastase)

Du kan starte blidt op på Flad Mave Online Dag 1 efter fødslen, men bliv på Niveau 0, indtil du har været til 8 ugerstjek hos din læge. Har fødslen været kompliceret, anbefaler jeg, at du starter med Superfit Bækkenbund. Dette program vil bl.a. lære dig at bruge hele din kerne korrekt, hvilket gør mavetræningen endnu mere effektiv, når du går i gang med den.

Læs mere om om genoptræning af mavemuskler med Flad Mave Online

Du kan selv teste, om du har delte mavemuskler. Vær også opmærksom på de andre symptomer på delte mavemuskler: Topmave/bulemave, “toblerone-mave” lændeømhed/-smerter, ustabilitet/smerter i bækkenet, dårlige kropsholdning, dårlig fordøjelse, brok, inkontinens, nedsynkning af underlivsorganer m.m.

Læs mere om delte mavemusker (recus diastase)

Nej! Det er aldrig for sent at få en stærk, velfungerende kerne og en fladere mave. Delte mavemuskler kan samles uanset, hvor længe det er siden, de er opstået.

Det er meget individuelt og anhænger bl.a. af udgangspunkt og indsats – altså hvor bred/dyb rectus diatasen er og hvor god man er til at implementere ikke bare maveprogrammets øvelser, men også at integrere kerneaktiveringen i ens hverdag. Oftest sker der en markant forbedring/heling indenfor 2 – 6 måneder på programmet.

Læs også: Hvor hurtigt kan jeg samle delte mavemuskler?

Ja. Du kan gå i gang med at implementere retningslinjerne for korrekt kerneaktivering og kropsholdning fra Dag 1. Men vent med selve træningsøvelserne, indtil arret har lukket sig. Er du i tvivl, så vent til efter dit 8 ugerstjek hos lægen.

Hvis du skal have et planlagt kejsersnit, vil en stærk kerne gøre det nemmere at komme ovenpå bagefter. Derfor anbefaler jeg, at træne med Superfit Gravid under graviditeten.

Læs mere om genoptræning af mavemuskler efter kejsersnit​

Absolut. Maveprogrammet vil opbygge din indre kerne og lære dig at bruge den korrekt, så du bl.a. får en bedre kropsholdning, færre rygproblemer og en fladere mave.

Overvej også om du muligvis har delte mavemuskler uden at være klar over det – det er desværre tilfældet hos rigtig mange kvinder, der har fået børn.

Læs mere om symptomer på delte mavemuskler (rectus diastase)​

Nej, vi bruger ikke mavebælte/splint i Superfit Mor’s mavetræningsprogram. Det er fordi, der er stor risiko for, at mavebæltet modvirker dét, vi gerne vil opnå med træningen; nemlig at vores muskler og de neuromuskulære forbindelser lærer at fungere og kommunikere optimalt, så bindevævet (hvor rectus diastasen sidder) aflastes og kan regenerere sig.

Læs mere om Superfit Mor’s tilgang til mavebælte/splint

Jeg anbefaler, at man træner 3-5 x om ugen med maveprogrammet og 1-3 runder pr. træningspas. Programmet består af 6 niveauer, hvor hvert træningspas tager 9 – 10 minutter. På det første niveau varer videoen f.eks. 9 minutter. Det vil sige, at du enten skal træne 9, 18 eller 27 minutter pr. gang – alt efter om du bliver afbrudt eller hvad du har af tid og overskud.

Man bør dog altid nøjes med at træne én, max to runder pr. træningspas i starten, når man kører på Niveau 0 og 1, da kernemusklerne typisk er ret svage. For mange gentagelser vil få dem til at stå af og andre muskler vil begynde at kompensere – og det er vi ikke interesserede i. Så bliver kernen nemlig aldrig stærk. Det handler ikke om jo flere gentagelser, des bedre! Snarere kvalitet fremfor kvantitet i øvelserne.

Efterfødselstræning

Oftest anbefaler jeg, at man starter med Flad Mave Online og går videre på Superfit Mor’s Online Bootcamp efter nogle uger/måneder med maveprogrammet solo.

Det er nemlig utrolig vigtigt, at vi har en rimelig stærk og velfungerende kerne, inden vi kaster os ud i hårdere træning som f.eks. den i Bootcamp’en.

Har du ikke lavet anden træning først, bør det minimum være 6 måneder, siden du fødte. Desuden bør du have god kontrol over din bækkenbund. Har du delte mavemuskler, anbefaler jeg altid, at du starter med Flad Mave Online før Bootcamp’en.

Nej, hvis du har funktionelle problemer med bækkenbunden som f.eks. inkontinens, tyngdefornemmelse, nedsynkning, smerter o.lig. anbefaler jeg, at du starter med Superfit Bækkenbund før Bootcamp’en.

Graviditet

Du kan starte på Superfit Gravid, hvornår som helst i løbet af din graviditet. Programmet er meget fleksibelt og kan justeres i forhold til dit overskud og tid til rådighed. Mange oplever endda, at de blidere øvelser i visse af programmets sektioner kan dulme kvalmen i 1. trimester.

Jo længere tid, du har til at træne bl.a. din kerne (mave og bækkenbund), des stærkere vil du være til selve fødslen og tiden lige efter.

Hvis du er vant til at træne med øvelserne i Flad Mave Online, kan du godt fortsætte gennem 1. trimester. Men gå ikke videre fra det niveau, du er nået til og træn primært på Niveau 0.

Hold øje med, at din mave ikke spidser til i øvelserne (eller i dine hverdagsbevægelser, når du spænder maven). Gør maven det, er mavemusklerne i gang med at dele sig – og så er det tid til at slå over i mavetræningen specifikt for gravide i Superfit Gravid.

Det anbefales, at man arbejder på sin kerne og gør en rectus diastase mindre, før man bliver gravid igen. Bliver du alligevel gravid, er det bedst at komme i gang med øvelserne i Superfit Gravid så hurtigt som muligt for at forhindre rectus diastasen i at blive større.

Online træning

Det er super nemt! Du træner med programmerne hjemme hos dig selv ved at streame videoer/audioer/e-manualer til din smart phone, tablet eller computer.

Jeps, du kan enten tilgå programmerne via en browser eller via vores app. Se mere om app’en her.

Det er minimalt, hvad du har brug for af redskaber til træningen. Herunder er en oversigt over det udstyr, du skal bruge i de forskellige træningsprogrammer fra Superfit Mor.

Nej. Du får evighedsadgang med dit personlige login til samtlige komponenter af det program, du køber. Dvs. ingen tidsbegrænsning og intet abonnement. 

Deltagere på Flad Mave Online, Superfit BækkenbundSuperfit Gravid eller Superfit Mor’s Online Bootcamp har også mulighed for at blive medlem af en lukket facebookgruppe for fællesskab, støtte og motivation.

Her deler gruppernes andre medlemmer erfaringer med hinanden. Superfit Mor svarer jævnligt på spørgsmål i gruppen, men kan dog ikke garantere at svare på alle spørgsmål.

Gå på facebook og søg på gruppens navn “Superfit Mor’s Online Forum” og anmod om medlemsskab. Oftest bliver du medlem inden for en times tid, men der kan gå op til et par dage, før din anmodning er godkendt og gruppen popper op hos dig.

Alle, der træner med et online program hos Superfit Mor, har mulighed for at blive medlem af den lukkede facebookgruppe.

Ja. Det er muligt at få personlig vejledning hos Superfit Mor med en 1:1 session i kombination med hjemmetræning med Flad Mave Online i Superfit Mor’s træningsklinik i Solrød Strand.

Læs mere om Mave 1:1 sessioner her

Det er også muligt at få personlig vejledning med en 1:1 session, der fokuserer på løb efter graviditet.

Læs mere om Løbe 1:1 session her

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Send os en email på info@superfitmor.dk