2 gode stræk for hals og nakke (den ene lidt fjollet)

Bøjer du tit hovedet og synker sammen, kan det give øm nakke og mindre plads til vejrtrækningen.

Sidder du tit med bøjet nakke over mobilen eller computeren? Eller har du en sammensunket kropsholdning med hovedet skudt frem meget af tiden?

Måske føles en nakke/skuldermassage fantastisk, men er du præcis lige så øm og spændt 2 sek. efter?

En uheldig kropsholdning kan både føre til overspændte muskler på bagsiden af hovedet, i nakken og skuldrene.

Men falder du sammen i din krop, er der heller ikke ret god plads til din vejrtrækning. Mere om det senere.

Stræk for hals og nakke

Prøv disse to super stræk til at udspænde forsiden af halsen og siderne af nakken. Strækkene går ganske dybt og lav dem derfor langsomt og roligt med god vejrtrækning og kropsholdning.

Hold strækkene indtil de pågældende muskler giver slip. Det kan være alt fra 5-30 sek.

Herunder forklarer jeg lidt mere om, hvorfor disse stræk kan være så gode at have med på daglig basis.

Vil du i gang? Start Flad Mave Online nu

Pladsmangel til vejrtrækning giver stramme halsmuskler

Hvis kropsholdningen er skidt har dine lunger og din åndedrætsmuskel, der sidder som en faldskærm i bunden af din brystkasse, ikke mulighed for at arbejde optimalt og – sammen med de interkostale muskler mellem hvert ribben – at udvide brystkassen og trække godt med luft ind.

Det kan betyde, at vi går og trækker vejret overfladisk og/eller ved hjælp af vejrtrækningens hjælpemuskler, der ellers kun bør være reserveret til vi virkelig er på arbejde f.eks. ved hård træning som sprint eller anden ekstrem, fysisk belastning.

Disse ekstra vejrtrækningshjælpemuskler sidder primært omkring din hals, kraveben og skuldre.

Går du og trækker vejret “for højt” i brystkassen, kan især hals- og skuldermuskler være alt for spændte og have brug for at blive “slukket” og slappe mere af.

Det er naturligvis også en god ide at begynde at trække vejret mere hensigtsmæssigt. Læs mere herom i bl.a. denne artikel:

Se også: Slut med skuldre, der ruller frem

Forbindelsen mellem kæbe og bækkenbund

Mens du laver strækkene, kan du også notere dig, om din kæbe er spændt. Prøv bevidst at give slip i kæben både under øvelserne og generelt i dagligdagen.

Der er en direkte forbindelse mellem vores kæbe og bækkenbund. Så er du en af de (mange) kvinder, der har svært ved at give slip i bækkenbundens muskler, kan det være smart lige at lægge mærke til, hvad der foregår i ens kæbe.

Husk også på, at der er forskel på en konstant opspændt bækkenbund (eller kæbe!) og en stærk og velfungerende bækkenbund!

Konstant spænding er ikke målet. Med konstant spænding følger tit smerte og dysfunktion.

Hvis du går og bider tænderne sammen konstant (og måske ubevidst), så lås kæben bevidst op, så ofte, du kommer i tanke om det. Skil tænderne lidt ad og læg tungen ned i munden (ikke op i ganen med den hele tiden).

At åbne op i og afspænde kæben tillader også bækkenbunden at give slip.

Læs også: Få bedre fat i bækkenbunden med dette nemme trick