De 4 morkrop-løbetyper: Hvilken en er du?

Hvilket forhold har du til løb, efter du er blevet mor?

Hvem henvender den kernevenlige løbeteknik sig egentlig til? Jeg har skitseret disse 4 “morkrop-løbetyper”, der overordnet set beskriver de forhold til løb, vi kvinder, der har født børn kan have. Hvilken type er du?

Løbetype #1: Hende, der kæmper, selvom løb ikke er fedt

“Jeg løbetræner sporadisk, men det er ikke sjovt. Det er tungt, gør ondt ind i mellem og jeg kommer aldrig ind i en god vane med det.”

Er Løb Kernevenligt for type #1?

Ja! Løb kernevenligt er meget for dig!! Du vil opleve, at løb med den kernevenlige løbeteknik er meget mere skånsomt for din krop, hvilket i sig selv gør det nemmere og sjovere at blive ved.

Obs: Type #1 kan inddeles i mange undertyper alt efter, om du f.eks. har problemer med inkontinens, tyngdefornemmelse i underlivet, ømme knæ og andet. Er du i tvivl om, hvorvidt løbeprogrammet er noget for dig, så skriv endelig til mig og beskriv din situation. Så vender jeg tilbage og guider dig.

Løbetype #2: Den langsomme starter

“Jeg er aldrig kommet i gang med løb, men vil egentlig gerne.”

Er Løb Kernevenligt for type #2?

Ja! Det er faktisk et fantastisk udgangspunkt! Så skal du ikke “aflære” dig en masse “uvaner” ift. din løbeteknik, men starte med en helt ren tavle, så at sige.

Sørg for at være nøje med teknikken (det skal alle) og bliv på Gåmotion-niveauet og det første Kombiløbe-niveau i et pænt stykke tid. Hav ikke travlt, men nyd at din krop lærer/vænner sig til noget nyt.

Løbetype #3: Den nybagte mor

“Jeg har lige født. Hvornår kan jeg komme i gang med løb?”

Er Løb Kernevenligt for type #3?

Mit råd er, at du skal vente til min. 6 mdr. efter fødslen, før du begynder at koble Kombiløb på. Brug det første halve årstid på at genoptræne din kerne (især bækkenbund og mave) og evt. lave anden nok-impact træning.

Løbetype #4: Den glade løber

“Løb fungerer perfekt for mig og jeg har ingen udfordringer med det.”

Er Løb Kernevenligt for type #4?

Alletiders! Fortsæt med det, du gør! Hvis du har lyst til at prøve kræfter med den kernevenlige løbeteknik, vil du sandsynligvis opleve, at det KAN forbedre dine tider, men hvis dette ikke er vigtigt for dig, så skal du som sagt ikke lave noget om på det, du allerede gør.

NB: Du kan jo skrive dig det bag øret, at teknikken eksisterer, HVIS du en dag skulle blive skadet eller rende ind i andre udfordringer, så vil den kernevenlige løbeteknik kunne hjælpe dig. 

Se mere Superfit Mor’s kernevenlige løbeprogram

Artiklen er markeret med følgende tags:

Løb Motivation