3 øvelser for booty, balance og ryg

Byg din bagdel, stram lårene op og få en stærk ryg ... Dette flow af 3 skønne øvelser giver dig hele tre ting i én og samme sekvens.

Denne sekvens af øvelser har jeg særlig udvalgt til at stramme din bagdel op og give god udholdenhed i dine lår. Samtidigt udfordrer du balancen (og tænder dermed for kernemusklerne) og bruger ryg- og skuldermuskler. Det er faktisk lidt af en tre-i-én’er denne her øvelsessekvens.

Kør de 3 øvelser langsomt i et flow, så den ene øvelse glider ind roligt og sikkert over i den næste.

Under videoen gennemgår jeg teknikken i de tre øvelser.

Øvelse 1: Siddende Squat

De af Jer, som træner med min Online Bootcamp, kender godt denne her øvelse. Her i videoen ses den i sin enkleste version. 

Begynd stående på knæ med ret hofte: “Tissetøjet fremad” som min gamle svømmelærer sagde. Dvs. stå ikke og strit med bagdelen her. ;-)

Herfra sænker du bagdelen ned mod hælene, men sæt dig helt ned. Spænd lidt med i ballerne på vejen op. Hold ryggen ret.

Øvelse 2: Lunge til statisk squat

Stå på knæ lige som før. Herfra sætter du den ene fod langt frem – knæ lige over anklen. Fæld lidt frem i overkroppen, men hold ryggen helt ret!

Saml så det andet ben til, så du nu står i en dyb knæbøjning. Bliv hernede og mærk dine lår arbejde! 

Øvelse 3: Flyver

Med udgangsstilling i den dybe squat, kører du nu det ene ben langt tilbage samtidigt med, at dine arme kører frem i et stort V over dit hoved. Hold dig nede, så ben, ryg og arme næsten er i vandret.

Saml til igen og kør sekvensen i omvendt rækkefølge for at komme ned på jorden igen: Statisk squat. Lunge til knæstående. Siddende squat.

Kør de 3 øvelser i et flow 8-10 runder. Sørg for at få skiftet ben. Du kan enten skifte ben ved hver gentagelse eller køre 8-10 på højre og efter en lille pause 8-10 på venstre.

Se også: Drej i overkroppen og få bedre fat i mavemusklerne

Artiklen er markeret med følgende tags:

Bagdel Video Træning Hjemmetræning