Rotation i overkroppen = Bedre aktivering af dine mavemuskler

Rotation i overkroppen kan være med til at stimulere bugvæggen og sørge for, at dine kernemuskler ikke er låste – hvilket fremmer helingen af delte mavemuskler.

I dag tilsatte jeg en af mine yndlingsøvelser (Step up) et ekstra twist … bogstavelig talt!!

Hvis du er er i gang med at genoptræne dine delte mavemuskler og/eller bækkenbund efter graviditet og SÅ SMÅT er ved at overveje hårdere træning som f.eks. løb eller min Bootcamp, så lyt efter her.

Dynamisk aktiverede mavemuskler bliver ikke låst

Jeg satte en stor rotation i overkroppen ind i øvelsen, hvilket bl.a. gør, at mine mavemuskler får lov til at arbejde DYNAMISK.

De skal spænde sig til den ene side og slappe af til den anden – ellers kan rotationen ikke ske. Det betyder så, at jeg undgår at LÅSE overkroppen og mavemusklerne får lov til at arbejde mere naturligt i samspil med bækkenbunden. YEAH!

Bemærk: Det er ikke kun armene, jeg svinger. Det er hele brystkassen og maveregionen, der drejes lidt fra side til side!

Lidt nørde-baggrund

Rotation om rygsøjlen og reciprocitet i gang, løb og andre øvelser med diagonal-bevægelser er fremragende for at stimulere bugvæggen og fremelske god pressure control i kernen bl.a. hos dig, der er godt i gang med at genoptræne delte mavemuskler.

Så stor en rotation, som jeg viser i videoen her, skal man dog ikke starte med på Dag 1 af genoptræningen. Men hos du allerede KAN aktivere kernen og frembringe rimelig tension i bindevævet i linea alba, kan du med fordel arbejde med dynamisk rotation uden ekstra belastning – ikke mindst for at modvirke overaktivering af ydre mavemuskulatur.

Genoptræning af mavemuskler starter ikke med denne øvelse

OBS: Step up-øvelsen her er ikke en begynderøvelse.

Men har du lige født eller er du lidt svag i kernen, så kan du godt prøve med lidt rotation i overkroppen + sving med armene, når du f.eks. bare går en tur.

Husk vejrtrækningen og aktiv kerne. Sug IKKE hårdt ind i maven, så dur det her med rotationen ikke (og det er noget skidt for din bækkenbund). Blot en lille kerneaktivering, som du kender fra Flad Mave Online eller Superfit Bækkenbund

Se også: 3 (overraskende) øvelser, der stimulerer din kerne