Er trampolin no go, mens jeg genoptræner min bækkenbund?

Jeg elsker at hoppe på trampolin med mine børn, men jeg lækker urin, når jeg hopper. Jeg er i gang med at genoptræne min bækkenbund med dit bækkenbundsprogram. Skal jeg vente med at hoppe...

Hej Thora,

Jeg er i fuld gang med bækkenbundsprogrammet (er i gang med 3. uge) efter min tredje graviditet. Men jeg har et spørgsmål.

Jeg elsker at hoppe på trampolinen med de store drenge, meeeen jeg lækker urin, når jeg hopper, hvilket jo er mega træls og selvfølgelig et tegn på, at bækkenbundstræningen er nødvendig.

Mit spørgsmål går på, om jeg godt må hoppe på trampolinen, mens jeg træner, eller om jeg skal vente til jeg har trænet bækkenbunden ordentligt? Altså ødelægger det min træning, at jeg hopper på trampolinen? 

På forhånd tak for svar, 

Mvh Camilla, mor til 3

Hej Camilla,

Mange tak for dit gode spørgsmål. Allerførst: Hvor er det fedt, at du er godt i gang med bækkenbundsprogrammet! Det skal nok blive super fint igen, men lige nu skal du holde fast og blive ved. Så kommer resultaterne lige så stille :-)

Trampolinhop er mega udfordrende for en svag og/eller lettere dysfunktionel bækkenbund. Så lige nu vil jeg nok anbefale, at du venter lidt med at hoppe trampolin med dine drenge. Det vil ikke være fremmende for din stærke bækkenbund lige nu.

Men det kan det godt komme til! (Og det er her, at det kan blive lidt forvirrende, så hold tungen lige i munden) :-)

For trampolinen er faktisk slet ikke så tosset til at træne bl.a. bækkenbunden med.

Men bunden skal være ret godt med først … ellers er det min klare erfaring, at det virker præcis modsat hensigten – som du allerede har oplevet. 

Prøv at læse med i min artikel her:

Læs artiklen: Avanceret bækkenbundstræning

Artiklen handler om avanceret bækkenbundstræning.

Jeg har beskrevet, hvordan man gradvist kan introducere trampolinen som et egentligt genoptræningsredskab for bækkenbunden. 

Det er dog super vigtigt, at det er på denne modificerede og gradvise måde, at trampolinen bruges for, at det skal virke positivt på bækkenbunden.

Så dér, hvor du er lige nu med bækkenbunden, skal du nok lige holde dig fra at hoppe sammen med drengene, da det jo medfører en masse uforudsete hop, bounces og bevægelser som din bækkenbund skal “gribe” og nok ikke er klar til lige nu. 

Men når du er lidt sikrere med din bækkenbundsaktivering, så stil dig gerne alene op på trampolinen og brug de små-øvelser jeg beskriver i artiklen herover. Vær nøje med din kerneaktivering (som du har lært i Superfit Bækkenbund) og gå hellere lidt for blidt end lidt for kraftfuldt til værks.

Fortsat god træning!

Mange hilsner,
Thora