Facts om mænd og delte mavemuskler

Mænd kan også have delte mavemuskler. Oftest er årsagen forkert træning og/eller meget fedtvæv mellem organerne.

Kan mænd have delte mavemuskler?

Jep. Delte mavemuskler (rectus diastase/RD) er mest almindeligt hos kvinder, der har været gravide pga. hormonpåvirkningen og slet og ret størrelsen på en gravid mave. Men mænd kan sagtens også have delte mavemuskler.

Forkert træning, skader og/eller meget fedtvæv lagret mellem organerne – altså fedt bag ved mavemusklerne, så der er pres på disse konstant – kan på sigt føre til rectus diastase.

Hvordan ses delte mavemuskler hos en mand?

På samme måde som hos en kvinde: Maven spidser til og laver det, vi populært kalder Tobleronemave, når musklerne spændes f.eks. som i en traditionel mavebøjning.

TEST: Man kan vurdere graden af sine delte mavemuskler ved at tage denne test.

Læs også: De kære mænds møde med Flad Mave Online

Hvilke konsekvenser har rectus diastase hos mænd?

Udover en mere fremtrædende mave/topmave, så kan delte mavemuskler være skyld i lænde/rygproblemer, fordøjelsesproblemer og andre muskulære og strukturelle ubalancer længere oppe (f.eks. skuldre, nakke) eller nede (hofter, knæ, fødder) i kroppen … Præcis lige som hos kvinder.

Hvilke helbredes rectus diastase hos en mand?

Helingsprocessen er den samme som hos kvinder: Ved at arbejde specifikt med kernemuskulaturen opbygger vi et stærkt ”muskelkorset”, der aflaster det bindevæv (linea alba), som løber i mavens midterlinje. Det er dette bindevæv, der er blevet tyndt og udstrakt, når man har delte mavemuskler.

Læs også: Hvor hurtigt kan man samle delte mavemuskler?

Artiklen er markeret med følgende tags:

mænd Delte mavemuskler Rectus diastase