Podcast om traumatiske fødsler: Min egen historie

Efterveer fra en traumatisk fødsel fixer desværre ikke selv sig. Hverken de fysiske eller mentale. Det har jeg måtte sande på den hårde måde. Lyt til podcasten, hvor jeg fortæller hele den komplicerede og...

På en kold torsdag aften i januar var jeg modig. Og jeg græd kun lidt.

Jeg blev interviewet til podcasten Efterveer, der handler om traumatiske fødsler og efterfødselsforløb.

Jeg fortalte om mine 2 fødsler, der begge to mildest talt ikke er gået efter bogen.

Læs her: Mine egne fødselsberetninger

Det var med rystende knæ, at jeg ringede på til lejligheden på Nørrebro og traskede op på 4. sal hvor Ida og Ida, der står bag podcasten, stod klar med lydudstyr, the og kleenex.

Ida og Ida fik hele historien.

Om det fysiske og det psykiske. Om bristningerne og om efterfødselsdepressionen. Hele den komplicerede og frustrerende historie, der stadigvæk – selvom det er hhv. 9 og 5 år siden – er mega sårbart at tale om for mig.

Lyt til podcast’en her

OBS: Interviewet med mig starter 5:20 min. inde i afsnittet.

Traumastisk fødsler er emnet i Efterveers podcast, hvor Thora fra Superfit Mor fortæller om sine komplicerede fødselsforløb

Selvom det er svært at tale om, så sagde jeg alligevel ja til at være med i podcasten.

Det gjorde jeg, fordi mine to fødsler og alt der lort, der fulgte med i kølvandet på dem, også har afstedkommet en masse positivt for mig – udover mine to skønne rollinger naturligvis!

Blandt andet skabte min egen vej tilbage til en velfungerende bækkenbund fundamentet for mit online træningsprogram Superfit Bækkenbund, der i skrivende stund allerede har hjulpet over 2500 danske kvinder med at blive glade for deres bækkenbund igen.

Læs også: Lortebækkenbund! Nej, du skal ikke ‘bare leve med det’

Fysiske og mentale fødselstraumer bør ikke gemmes væk 

Nu, hvor der er gået nogle år og jeg kan se hele mit forløb i et lidt længere perspektiv, vil jeg gerne være med til at give håb til kvinder, der står midt i efterveerne fra en traumatisk fødsel lige nu.

Vi er mange, der ikke kommet uskadte ud af fødestuen.

Det er så utrolig vigtigt at vide, at MAN IKKE ER ALENE. ❤️❤️❤️

Hvis du selv har haft en traumatisk fødsel eller efterfødselsforløb – eller kender én, der har – vil jeg på det allervarmeste anbefale, at du lytter til Efterveer’s podcast.

Podcasten med min historie kan du finde via Efterveer’s Instagram @efterveer eller ved at klikke på et af de direkte linkes herunder.

Find også Efterveer på iTunes, Google Play, Spotify og pocketcast.

Lyt til podcast’en her (Apple)

Lyt til podcast’en (Android)

Læs også: 2 gyldne regler, der får din bækkenbund i mål