Snyd smerter i øvre ryg

Smerter i øvre ryg? Småjusteringer i din kropsholdning er tit nok til at ændre et forkert træk, der kan være årsag til smerter i øvre ryg. Få øget velvære med tre små tricks.

Træt af vedvarende stivhed og smerter i øvre ryg, nakke og mellem skuldrene? 

Hos mange er det kun et spørgsmål om småjusteringer i overkroppens holdning – så er smerterne på retur.

Her er tre små tricks, der gør en kæmpe forskel.

1. Øjnene på horisonten

Hvis du hele tiden kigger ned mod jorden, vil vægten af dit hoved trække fremad. Musklerne i din øvre ryg er nødt til at kompensere og være ekstra aktive og for at holde dig oprejst. 

Hold hovedet, så dit blik er på højde med horisonten og ørerne på linje med dine skuldre. Så vil dit hoved balancere på toppen af kroppen og tovtrækkeriet mellem dit tunge hoved og musklerne bag på (i nakke, skuldre og generelt i øvre ryg) ophøre.

Selvfølgelig bliver du nødt til at kigge ned og se, hvor du går og hvad du laver ind imellem – men ikke hele tiden.

2. Ind med albuerne

Vær opmærksom på at holde dine albuer inde ved siden og på linje med din overkrop, når du laver dagligdags aktiviteter, hvor du har armene foran kroppen.

Det kan f.eks. være, når du vasker op, lægger tøj sammen, kører bil eller skubber barnevognen. Forestil dig, at dine albuer er tunge og hænger afslappede ved siderne.

Vi kan og bør bevæge vores arme i mange retninger. Men er vores kernemuskler ikke er så stærke endnu (hvilket ofte er tilfældet efter graviditet og fødsel), vil musklerne i øvre ryg blive nødt til at kompensere, hvis vi konstant holder albuerne ud fra kroppen – og det vil være med til at skabe irriterende problemer i øvre ryg, skulder- og nakkeregionen.

3. Pitstop fra dårlig kropsholdning

Små pauser fra din uhensigtsmæssige kropsholdning er somme tider nok til at starte en ændring i det kronisk, forkerte træk.

Lyt til din krop og læg mærke til, når den er stille, ikke brokker sig og bare har det fint.

Forstærk og understøt det positive i stedet for hele tiden kun at reagere på negativ feedback fra din krop.

Undgå smerter i øvre ryg: Hold øjnene på horisonten
Undgå smerter i øvre ryg: Hold øjnene på horisonten
Læs også: Stærke ballemuskler aflaster ryggen