Æble/banankage – Sukkerfri, svampet og lækker
Sig hej til din nye, sunde favoritkage. Du mixer dejen i blenderen, så det tager nul komma nix at bikse den sammen.

Her er opskriften på min sukkerfrie æble/banankage, der rækker til ca. 8 store stykker. Der er ca. 125 kcal pr. stykke, hvis man holder regnskab med den salgs.
Jeg putter også proteinpulver med vanille i æble/banankagen her, men det kan udelades.
Det ekstra skud protein gør kagen ekstra velegnet til kvinder i og omkring overgangsalder og som gerne vil bekæmpe akkumulerende mavefedt.
Ingredienser til æble/banankage
- 2 æbler, skrællede og i tern
- 2 bananer
- 4 æg
- 1 dl havregryn
- 0,5 dl fuldkornsspeltmel
- 1 scoop proteinpulver med vanilllesmag
- 1 spsk mælk
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk kardemomme
- 0,5 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
Sådan laver du den sukkerfri kage
Kør alle ingredienser i en blender og hæld dejen i en smurt eller bagepapirsdækket form.
Ind i ovnen på ca. 170 grader varmluft i ca. 30 min.
Tjek et par gange med en gaffel eller strikkepind i kagen, da bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
Der er ca. 985 kcal. i hele kagen dvs. ca. 125 kcal pr. stykke.
Pimp din kage
Jeg elsker æble/banankagens lækre, svampede konsistens! Prøv selv. Jeg er fuldstændig solgt!
Er man ikke så nøje med det sukkerfrie eller kalorier, kan dejen også pimpes med:
- Chokoladeknapper
- Hakkede nødder
- Hakket Daim
- Smeltet chokolade på toppen
Børnene er vilde med at pynte kager med fin glasur og krymmel – men så er den naturligvis ikke så sukkerfri længere!
Derfor har jeg lavet to kager i dag: Én til børnene, som de kan oversvømme med glasur og én jeg kan have for mig selv. Muhahahah 😂
Kunne du lide denne artikel? Del den!