Løft din bagdel og slip for hoftebøvl ved løb

Træt af ømme hofter ved løb? Sørg for, at load dine baller ordentligt, når du træner dødløft med dette nemme trick, der samtidigt løfter din booty.

Svært ved at få ordentligt fat dine baller i dødløft? I hængselhoftebevægelsen aka dødløft er det så vigtig kunne loade ballerne ordentligt – især hvis du bøvler med hoftesmerter ifm. gang og løb.

Det er fordi, hele den posteriore muskelkæde (hele bagsiden af kroppen) trænes i at fyre godt op + at lænderyggen trænes i at kunne stabilisere, når vi laver hængselhoftebevægelsen (aka hip hinge aka dødløftbevægelsen).

Fyr op i din booty med dette nemme trick

Stil dig med ryggen til en væg, lidt væk fra den. Sæt én fod på væggen bag dig og en elastik under forreste fod.

  • Ret ryggen.
  • Bøj lidt i knæet, du står på.
  • Pres bagerste fod ind i væggen.
  • Tag et paraply-åndedræt.
  • Pust ud og aktiver din kerne nedefra.
  • Bøj nu frem fra hoften og op igen.

Lav gerne 3 sæt af 12-14 gentagelser.

OBS: Hvis du mærker, at du ikke kan holde en fin kropsholdning efter 4-5 gentager, så er det bare dér, du starter og bygger op derfra.

Hellere kvalitet end kvantitet!

Hvorfor loades ballen med foden på væggen?

Når du laver hængselhofte (dødløftbevægelse), rykker din bagdel sig bagud og din fod stabiliserer dig i denne ét-ben-position, der er så hulens vigtig at kunne mestre, når vi f.eks. vil kunne gå og løbe uden hoftesmerter.

Når vi har foden på væggen sikrer vi nemlig, at vi får ballemusklen aktiveret, fordi hvis vi ikke gør det, vælter vi simpelthen forover eller foden slipper væggen. 🤭

Brug kun egen kropsvægt de første gange, du laver øvelsen. Tilføj elastik eller håndvægt som progression.

Hvis du bøvler med hoftesmerter ifm. løb, så anbefaler jeg, at du begynder at løbe kernevenligt. Se mere om kernevenlig løbeteknik® i mit online træningsprogram, Løb Kernevenligt, eller læs mere i min bog Løb igen.

Læs også: 3 overraskende ting, der gør løb lettere for os, der har født børn
Læs også: 4 måder at løfte på, der er godt for din kerne

Artiklen er markeret med følgende tags:

Løb Øvelser Træning Hjemmetræning