Salat med and og rosenkål - Superfit Mor

GRATIS GAVER : Få mine
4 bedste maveøvelser til efter fødslen + 5 dages Mini-Kursus

Ja tak, send dem straks

  • Salat med and og rosenkål

    Skrevet d. 30 januar, 2020 af i kategorien Uncategorized

    Danske rosenkål er i højsæson lige nu. De grove og supersunde små knolde kan f.eks. bruges i den her asiatisk inspirerede salat.

    Arbejdstid: 20 minutter Tidsforbrug i alt: 55 minutter.

    Opskriften er beregnet til to voksne og to børn i alderen 2-10 år.

    Salat med and og rosenkål fra Superfit Mor’s Sund aftensmad for små og store (Efterår/vinter)

    INGREDIENSER

    • 4 dl hvedekerner
    • 1 andebryst, ca. 300 g
    • 2 porrer
    • 150 g rosenkål
    • 3 cm frisk ingefær
    • 3 spsk. olivenolie
    • 3 spsk. soja
    • 2 tsk. sukker
    • Saften fra 1-2 limefrugter
    • 2 æbler i tern
    • 50 g grofthakkede peanuts • En håndfuld frisk koriander

    SÅDAN GØR DU

    1. Begynd med hvedekernerne og tilbered dem efter anvisning på pakken.

    2. Rengør porre og rosenkål og snit dem i så tynde skiver, som du kan.

    3. Skræl og riv ingefær fint og vend det med porrerog rosenkål.

    4. Bland en marinade af olie, soja, sukker og lime.

    5. Hæld marinaden over grøntsagsblandingen og lad det trække imens du steger andebrystet.

    6. Lav 5-6 snit på andebrystets skindside med en skarp kniv. Snittet skal gå igennem fedtkanten, helt ind til kødet.

    7. Læg brystet på en kold pande med skindsiden nedad og tænd for varmen. Steg andebrystet i 20 minutter på skindsiden ved middelvarme. Vend det og steg videre i 4-5 minutter på den anden side. Lad det hvile under et rent viskestykke i 5-10 minutter. Skær så andebrystet i mundrette stykker.

    8. Vend andestykkerne med resten af ingredienserne og smag salaten til med limesaft, sukker og soja. Drys med æbletern, peanuts og koriander ved servering. Hvis du har lidt revet peberrod, smager det også dejligt ovenpå.

    EKSTRA TIP: VÆLG SELV BASEN

    Brug hvedekerner, speltkerner, bygkerner, bulgur, ris, kikærter eller kidneybønner i salaten.

    Du kan sagtens koge kernerne i god tid. De kogte kerner kan holde sig 4-5 dage i køleskabet.

    Du kan også lave salaten klar på forhånd, så du bare behøver at tilberede andebrystet. Salaten kan holde sig ca. 3 dage på køl.

    Lyder det lækkert? Få flere sunde opskrifter i Sund aftensmad for små og store-serien

    Læs også: Bananpandekager uden sukker (opskrift)

Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.