Tanker, der slanker

Guidet selvhypnose hjælper dig på vej til succes med vægttab og motion. I Online Bootcamp'en skifter vi negative tanker ud med positive med "Tanker, der slanker" - en guidet selvhypnose fra MindEvolution.

Forestil dig det her: Du har sat dig for at holde op med at spise kage og vil løbe mindst 3 gange om ugen. I den første uges tid går det rimeligt.

Men ugen efter er der børnefødselsdag og feriekage på arbejdet og så det også er alt for varmt til at løbe!

Dine sunde planer går i vasken. Og i stedet for at hoppe tilbage i sadlen, bruger du nogle uger på at slå dig selv oven i hovedet over, at du har rygrad som en regnorm.

Ville det ikke være storslået, hvis alle disse “uforudsete” ting i hverdagen ikke kunne vippe dig af pinden, når nu beslutningen om at leve sundere er taget? Kunne det ikke være helt fantastisk, hvis dine tanker helt af sig selv støttede dig i din beslutning og gjorde det let at handle i overensstemmelse med dine inderste ønsker?

Der findes mange måde, hvorpå man kan få sine tanker og følelser til at blive en medspiller fremfor en modspiller, når man vælger at leve sundere. Én af disse er guidet selvhypnose.

Hvad sker der under guidet selvhypnose?

At hypnotisere sig selv – også kaldet selvhypnose – er det letteste og mest naturlige i verden, og du gør det allerede nu.

Selvhypnose sker spontant, når du falder i staver, dagdrømmer, falder ind i dig selv og bare lader tankerne flyve. Ved guidet selvhypnose guides du til en dyb fysisk og psykisk afslappethed, hvor du gennem din underbevidsthed kommer i kontakt med dine egne indre ressourcer.

Det, der sker under hypnoterapi og selvhypnose er, at kroppen slapper af, det parasympatiske nervesystem aktiveres og hjerneaktiviteten falder fra betabølger ned på alfa eller det dybere theta-niveau, og du er i en hypnotisk trance eller en meditativ tilstand.

Hvis hjernebølgerne bliver endnu langsommere og kommer ned på delta-niveau, så falder du i søvn og det værste der kan ske med hypnoterapi eller positiv selvhypnose er, at du falder i søvn.

Selvhypnose er en tilstand af fokuseret opmærksomhed, hvor du arbejder med det tema du ønsker og alle andre tanker bliver skubbet væk.

Lider du af epilepsi, bør du ikke bruge selvhypnose uden vejledning fra din læge.

Skift negative tanker ud med positive

Negativ selvhypnose kan desværre også ske og det er lige så effektivt som positiv selvhypnose, men desværre kan det være destruktivt.

Negativ selvhypnose er den depressive og angstfulde tankegang eller de pessimistiske og dystre tanker. Derfor kan det let få os til at få det rigtig dårligt og man kan gøre sig selv syg.

Ved hjælp af positiv selvhypnose, ved egne positive tanker, eller ved en guidet selvhypnose som podcast kan du selv skabe flere positive tanker, og udvikle en gladere tanke- og følelsesmæssig grundsubstans i dit indre.

Selvhypnose kan ændre ens humør, følelser, oplevelser og opførsel, fordi man får fat i underbevidstheden og kan derfor hjælpe dig med at øge din koncentration, skabe indre ro, afstresse dig, mærke mindre angst, få bedre selvværd og få lettere ved at falde i søvn.

En af komponenterne i Superfit Mor’s Online Bootcamp er en guidet selvhypnose fra MindEvolution. Det er en lydfil ved navn “Tanker, der slanker”.

Hvis du lytter til den regelmæssigt i 14 dage, vil gøre det meget nemmere for dig at holde fast i dine gode intentioner om at træne og spise sundt – og derved lettere når dine mål.

Artiklen er markeret med følgende tags:

Selvhypnose Vægttab Hjemmetræning Motivation