Grove gulerodsmuffins uden sukker og med ekstra protein

Sundere end de ser ud til! De her fine gulerodsmuffins med skyr-topping er lige til at spise – og endda uden at få dårlig samvittighed!

De her lækre muffins er sukkerfri og med ekstra protein. Ja tak, siger jeg bare! 

De sunde muffins får hurtigt ben at gå på her i huset. Især med den fine skyr-topping, der pynter til enhver lejlighed. Men de fungerer lige så godt uden toppingen på – ikke mindst i madpakkerne som en lille “kage”. 

Der er kun 155 kcal i én muffin, så de vejer ikke så tungt i kalorieregnskabet, hvis du holder lidt øje med den slags. En almindelig muffin fra bageren kan nemlig snildt trække dobbelt så mange kalorier med sig.

Det skal du bruge til en omgang sunde, lettere muffins.

Ingredienser, der rækker til 12 muffins

  • 5 æg
  • 1 dl havremælk (vanille)
  • 4 fintrevne gulerødder
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl rugmel
  • 1 dl proteinpulver (vanille)
  • 3 spsk skyr
  • 1 spsk rosiner
  • Saft fra 1/2 appelsin
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • Topping: Skyr

Alle ingredienser røres sammen og hældes i 12 muffinsforme. Jeg bruger en stavblender, så rosinernes sødme kommer ud i hele dejen og den bliver fint jævn.

Bages ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Pynt muffins fint med magert skyr

Når muffins’ene er kølet lidt af, pyntes de med skyr.

Put et par spiseskeer skyr i en sprøjtepose og lav så fine skyr-toppe på hver muffin.

Man kan røre et lille skvæt flydende stevia i skyr-toppingen, før det kommes i sprøjteposen, men det kan sagtens udelades. 

Man kan dræne skyren først, hvis man vil have en mere fast topping. Det tager et døgnstid gennem køllenrulle i køleskabet. Men jeg synes faktisk ikke, man behøver det. Så meget væde er det ikke i det skyr, jeg har fået fat i ihverfald og det har holdt formen ganske fint.

Nu kan du servere muffins’ene som de er med den fine skyr-topping. Eller du kan drysse lidt fintrevet gulerod eller måske lidt endda lidt reven cholokade på toppen. Det er jo efterårsferie, ikke?

Velbekomme.

Gå ikke glip af: Sunde pseudo-scones med blåbær
Læs også: Stevia vs. sukker – Hvad skal jeg vælge?

Artiklen er markeret med følgende tags:

Sund kost Opskrifter