Sunde pseudo-scones med blåbær
Disse lækre pseudo-scones med ekstra protein er søde nok til at have den dér eftertragtede "kage-feel" uden, at du behøver tage hovedspring i sukkerskålen.
De her lækre pseudo-muffins opstod faktisk, fordi jeg forleden stod med en rest piskede æggehvider fra min skønne dessert påskeskum.
Jeg har efterfølgende eksperimenteret mig frem til denne über nice treat, der er rigtig høj på protein og lav på kalorier – altså lige noget for folk, der træner og/eller vil tabe sig!
Rollingerne elsker at spise de her sunde scones direkte fra ovnen. Men de er også super lækre med et tyndt lag honning og en kop the med citron ved siden af. De er en perfekt snack efter skole eller arbejde.
Ingredienser
Det skal du bruge til ca. 12 scones:
- 4 æggehvider
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 0,5 dl hampefrø
- 0,5 dl proteinpulver med vanillesmag
- 1 spsk citronsaft
- 1 dl. blåbær (frost eller friske)
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 tsk Stevia
- Æg til pensling
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pisk æggehviderne (meget) stive. Vend mel, gryn, frø, bagepulver og salt forsigtigt i æggemassen. Vend citronsaft og blåbær i til sidst.
Placér dejen med en spiseske på en rist med bagepapir på. Dejen skulle gerne være så “tyk”, at den kan formes lidt rundt. Pensl med æg på toppen. Bages i ca. 15 minutter.
Som en lille servicemeddelelse til dig, der holder styr på kalorierne, kan jeg fortælle, at der kun er i omegnen af 60 kcal pr. styk i disse lækre pseudo-scones.
Kunne du lide denne artikel? Del den!