5 tegn på desperate mavemuskler

Ligner det stadig du er gravid, selvom baby for længst er født? Har du smerter i lænd og skuldre? Måske forsøger dine mavemuskler desperat at fortælle dig noget!

Kender du de 5 tegn på, at dine mavemuskler har desperat brug for hjælp efter graviditeten? Nej? Så læs videre her …

#1 Mavemusklerne har lavet lynlåsfinten

Ligner det stadig, at du er en lille smule gravid og gemmer du maven væk i løst tøj? Årsagen bag din topmave ligger ikke nødvendigvis kun i ekstra fedtvæv, men skyldes ofte at mavemusklerne ikke har samlet sig igen efter graviditeten.

Når bindevævet midt i de lige mavemuskler strækker sig og bliver tyndere, glider de lige mavemuskler til siderne og der opstår et ”gab” som en lynlås, der er gået op på midten.

Dette kaldes en rectus diastase. Hvis man ikke gør en aktiv indsats for at hele denne tilstand, vil den hos langt de fleste blive hængende selv mange år efter fødslen.

LøsningenFlad Mave Online fra Superfit Mor samler delte mavemuskler, giver en stærk og velfungerende kerne – og som en dejlig bonus bliver maven markant fladere!

#2 Panodil er din bedste ven

Har man ondt i lænden, nakken eller skuldrene, tænker de fleste nok umiddelbart, at det er dér, at problemet opstår. Men i rigtig mange tilfælde skyldes det faktisk svage kernemuskler og/eller delte mavemuskler (rectus diastase).

Vores kernemuskler er skabt til at stabilisere rygsøjlen i alle vores bevægelser, og er kernen for svag til det, må andre muskler tage over.

Problemet er, at disse muskler ikke er lavet til at være aktive næsten hele tiden lige som kernen er (eller bør være). Derfor fører det til bl.a. ømme, låste muskler.

LøsningenFlad Mave Online gør din kerne stærk og stabil og styrer dig udenom smerter og ømhed pga. muskelkompensation. Er du gravid, anbefaler jeg Superfit Gravid Online

#3 Du siger ‘hhghh’, når du binder snørebånd

En svag kerne kan ikke stabilisere rygsøjlen, når den skal, f.eks. ved løft eller når vi bevæger os op og ned fra gulvet.

Jo svagere kernen er, des mindre skal der til, før at den må ty til et af sine mest desperate forsøg på at finde en smule stabilitet, nemlig ved hjælp af den såkaldte Valsalva manøvre. Her holder man vejret og spiler maven ud og udstøder ofte et lille ”uuuugh”.

På den måde forsøger kroppen desperat at finde en smule stabilitet hjælp af lufttryk inde i maven (fremfor primært at bruge muskelkraft i kernemusklerne).

Dette sker ikke bevidst (med mindre man er olympisk vægtløfter – de benytter sig taktisk af denne manøvre, når de løfter de sindsygt tunge vægte). Kroppen er så smart indrettet, at den gør, hvad den kan her og nu for at stabilisere og derved bl.a. undgå skader.

Problemet er, at Valsalva-manøvren er meget uhensigtsmæssigt, ikke mindst hvis man forsøger at samle og hele sine mavemuskler efter en graviditet.

Valsalva-manøvren udspiler nemlig maven og trækker bindevævet yderligere fra hinanden, hvilket gør at man faktisk – uden at vide det – går og vedligeholder sine delte mavemuskler.

LøsningenFlad Mave Online og/eller Superfit Bækkenbund fra Superfit Mor lærer dig at bruge din kerne korrekt uden, at du behøver holde vejret.

#4 Din holdning hænger

Falder du konstant sammen i ryggen, hænger i hofterne eller runder skuldrene fremad? Ikke nok med at en dårlig holdning får dig til at fremstå tykkere, ældre og mere dvask end du ret faktisk er.

En dårlig kropsholdning giver ekstremt dårlige arbejdsvilkår for dine kernemuskler.

Det er umuligt at  aktivere kernen optimalt – og fremelske den flade mave – hvis du ikke har en optimal kropsholdning det meste af tiden!

Løsningen: Flad Mave Online og/eller Superfit Bækkenbund fra Superfit Mor lærer dig at gøre den gode kropsholdning til en vane.

#5 Problemer på lagnerne

Er dine mavemuskler ikke i topform, smitter af på din undervogn. Bækkenbunden er nærmeste kollega med de andre tre kernemuskelgrupper (den tværgående mavemuskel, åndedrætsmusklen og de dybeste rygmuskler).

Samarbejdet mellem de fire komponenter i kernen sker til en vis grad automatisk, når det kører, som det skal. Det gør det bare sjældent lige efter en graviditet og fødsel.

En bækkenbund, der ikke fungerer optimalt, kan vise sig ved problemer med at holde på vandet og/eller luft og afføring, ved tyngdefornemmelse eller smerter og/eller ved problemer under samleje. 

Der skal specifik genoptræning til af alle kernens komponenter. Hænger én af muskelgrupperne i bremsen, ja så er det svært for resten at fungere optimalt.

Løsningen: Superfit Bækkenbund fra Superfit Mor forbedrer kontakten til hele din kerne og først når den er på plads, kan styrken og funktionaliteten genopbygges.

Læs også: 7 brølere nybagte mødre begår, der de vil i form