Bagte havregryn: Nem og sund eftermiddagssnack

Prøv denne lækre, kageagtig sag uden raffineret sukker eller fedtstof. 

Byt wienerbrød ud med bagte havregryn til eftermiddagskaffen og scor lidt ekstra på sundshedskontoen i dag.

Bagte havregryn – eller Baked Oats – er en lille, lækker kageagtig sag uden raffineret sukker eller fedtstof. 

Det tager kun et øjeblik at smække dejen til de bagte havregryn sammen, og så passer den sig selv i ovnen, mens du får klaret opvasken eller madpakkerne. Bagte havregryn kan nemlig også fint agere morgenmad.

Så er du ved at være kørt træt i cornflakes og havregryn med mælk, så giv bagte havregryn et skud i morgen tidlig. Jeg er sikker på, at de vil overraske dig i lækkerhed og mæthed.

Bagte havregryn med lækker topping

Ingredienser til 3 portioner

  • 3 æg
  • 3 bananer
  • 150 g havregryn
  • 3 spsk mandelmel
  • 2 spsk flydende honning
  • 2 tsk bagepulver

Topping:

  • Mørk chokolade
  • Banan og blåbær
  • Evt. flydende honning

Mos bananerne med en gaffel og bland alle ingredienser sammen i en skål. Brug gerne en håndmixer.

Dejen hældes i en ovnfast form og bages i ovnen i ca. 15-20 min. på 180° varmluft.

Her har jeg brugt en lille springform på ca. 20 cm i diameter.

Der er ca. 245 kcal pr. portion uden topping.

Prøv også: Bagt byggrød med bær og banan

Kun fire basisingredienser – resten er op til dig

Bagte havregryn kan varieres i det uendelige. Hvis bare du har bananer, æg, havregryn og bagepulver, kan du f.eks. i stedet for mandelmel tilsætte:

  • Kakaopulver
  • Proteinpulver
  • Reven gulerod
  • Lidt kanel eller kardemomme

Når det gælder toppingen, kan du f.eks. bruge:

  • Hakkede nødder
  • Ristede kerner og frø
  • Friske bær
  • Appelsin i skiver
  • Saltkaramelsauce på tube
  • Lidt Nutella
  • Æblekompot
Andre læser: Praktisk guide: Sådan bliver du mæt på mindre

Artiklen er markeret med følgende tags:

Opskrifter Sund kost