Bagte havregryn: Nem og sund eftermiddagssnack
Prøv denne lækre, kageagtig sag uden raffineret sukker eller fedtstof.
Byt wienerbrød ud med bagte havregryn til eftermiddagskaffen og scor lidt ekstra på sundshedskontoen i dag.
Bagte havregryn – eller Baked Oats – er en lille, lækker kageagtig sag uden raffineret sukker eller fedtstof.
Det tager kun et øjeblik at smække dejen til de bagte havregryn sammen, og så passer den sig selv i ovnen, mens du får klaret opvasken eller madpakkerne. Bagte havregryn kan nemlig også fint agere morgenmad.
Så er du ved at være kørt træt i cornflakes og havregryn med mælk, så giv bagte havregryn et skud i morgen tidlig. Jeg er sikker på, at de vil overraske dig i lækkerhed og mæthed.
Ingredienser til 3 portioner
- 3 æg
- 3 bananer
- 150 g havregryn
- 3 spsk mandelmel
- 2 spsk flydende honning
- 2 tsk bagepulver
Topping:
- Mørk chokolade
- Banan og blåbær
- Evt. flydende honning
Mos bananerne med en gaffel og bland alle ingredienser sammen i en skål. Brug gerne en håndmixer.
Dejen hældes i en ovnfast form og bages i ovnen i ca. 15-20 min. på 180° varmluft.
Her har jeg brugt en lille springform på ca. 20 cm i diameter.
Der er ca. 245 kcal pr. portion uden topping.
Kun fire basisingredienser – resten er op til dig
Bagte havregryn kan varieres i det uendelige. Hvis bare du har bananer, æg, havregryn og bagepulver, kan du f.eks. i stedet for mandelmel tilsætte:
- Kakaopulver
- Proteinpulver
- Reven gulerod
- Lidt kanel eller kardemomme
Når det gælder toppingen, kan du f.eks. bruge:
- Hakkede nødder
- Ristede kerner og frø
- Friske bær
- Appelsin i skiver
- Saltkaramelsauce på tube
- Lidt Nutella
- Æblekompot
Kunne du lide denne artikel? Del den!