Crispy og sunde grønkålschips
Grønkålschips bliver hurtigt din nye snackfavorit for de smager fremragende! Og så giver de din tarmflora et nap med i bekæmpelsen af inflammation og ekstra mavefedt.
Jeg er vild med de her grønkålschips. De er lette som papir og deres salte crunch er totalt vanedannende!
Grønkålchips smager ikke kun himmelsk. De bringer også masser af sundhed med sig bl.a. helt ned til den dybeste del af dit tarmsystem.
Grønkål er nemlig med i familien af korsblomstrede grøntsager, der indeholder diindolylmethan (DIM), som bl.a. er med til at reducere inflammation og endda mindske mængden af fedtvæv på maven! Det kan du læse mere om her.
Dette skal du bruge til en stor portion grønkålschips
- Et stort bundt frisk grønkål
- Lidt olivenolie
- Salt
- Evt. andre krydderier, hvis du ønsker
Sådan laver du grønkålschips
Det er super nemt at lave grønkålschips!
Allerførst skal ovnen tændes på 140°.
Derpå skylder du et stort bundt grønkål individuelt, så al eventuel jord kommer væk. Grøntkålen kan evt. lægges i en stor skål vand først.
Derefter tørres de meget grundigt i salatslynge eller “viskestykke-slynge”.
Skær midterstænglen fra hvert blad.
Midterstænglen er sej og bitter, så den vil vi ikke have med.
Riv eller skær bladene til femkronesstørrelser eller lidt større.
Put kålen i en stor skål.
Hæld olivenolie over (bare spiseskefuld eller to) og lidt salt (endelig ikke for meget – en halv teskefuld vil være nok).
Bland godt rundt, gerne med fingrene, så olie og salt kommer hele vejen rundt om bladene.
Du kan eksperimentere med andre krydderier også, f.eks. hvidløgssalt eller chili. Jeg eeeelsker den helt plain version kun med olie og salt.
Spred bladene ud på en bageplade med bagepapir på.
De skal ikke ligge i lag.
Har du for meget til én bageplade, kan du sagtens bage to plader på én gang. Forlæng evt. bagetiden lidt, hvis du har to plader.
Bag i ca. 8-10 minutter. Begynd at hold øje med dem fra 8 minutter. De brænder nemlig hurtigt på.
Kålen skal være helt sprød og fjerlet – så er dine kålchips færdige.
Opbevar dem i en lufttæt beholder i op til et par dage (Jeg tror nu ikke, de holder så længe, da de er stærkt vanedannende!)
Er chipsene blevet lidt bløde, kan du varme dem i ovnen igen. Så får de deres crisp’hed igen.
Kunne du lide denne artikel? Del den!