Sådan besejrede jeg stolen og høstede dens fede fordele

Almindelige ting fra hjemmet er fantastiske træningsredskaber – f.eks. en stol. Men min stol fik nær krammet på mig. Sådan besejrede jeg stolen og høstede dens fede træningsmæssige fordele.

Brug en stol som fitnesscenter: Effektiv, sjov og anderledes træning.

Jeg bruger ofte helt almindelige ting fra hjemmet som træningsredskaber i mine videoer. Det gør jeg fordi, vi jo med online træning fra Superfit Mor som udgangspunkt skal kunne træne hjemme og ikke behøve at være afhængig af et fitnesscenters mange, sindrige (og somme tider unødvendige) maskiner.

Også fordi der er så utrolig megen fantastisk træning at hente med de her hverdagsting, hvis man er lidt opfindsom. Derfor kan man tit se bænke, gynger, tunge bøger og tykke puder i mine træningsvideoer. Eller som i de nye Bootcamp-videoer: En spisestuestol.

Sammenlignet med et stort monstrum af en fitnessmaskine, ser sådan en beskeden stol ikke umiddelbart ud som, den kan vise tænder. Men det skal jeg lige love for, at den kan! Faktisk var min stol nær ved at få mig ned med nakken.

Her fortæller jeg historien om, hvordan jeg vandt over min stol.

Sådan fik det firbenede monster (næsten) krammet på mig

Det er ca. 5 måneder siden, jeg begyndte at udvikle træningspassene Fantastisk Figur og Lækre Lår fra Bootcamp’en, hvor stolen er meget med.

Jeg ville gerne lave nogle træningspas, der især fokuser på musklerne i underkroppen med nogle lidt anderledes øvelser, men hvor vi også havde masser af stabilitet med for kernen, så vi har mulighed for at arbejde med den korrekte kerneaktivering.

Samtidig ville jeg gerne lave nogle træningspas uden for megen springen omkring, men hvor vi alligevel får pulsen op. Det sidste lykkedes ihvertfald … det kan man høre på mig inde på videoerne.

En regnfuld junidag trak jeg stolen frem og begyndte at træningsjamme (som jeg kalder det, når jeg finder på nye øvelser og nye flowkæder). Det gik over stok og sten.

Efter min første, ret ustrukturerede træning med de nye øvelser, tænkte jeg “Yes!! De her bliver The sh*t!” Ikke mindst fordi jeg havde fået stolen så meget i øvelserne (det synes jeg jo er så smart). Jeg fik skriblet tændstiksmænd ned på et papir, taget et par noter og glædede mig så ellers til at udvikle videre på øvelserne senere.

Indtil næste dag ….

Stolen gav mig tørre tæsk

I det første korte øjeblik efter jeg var vågnet, kunne jeg ikke umiddelbart huske, HVEM det var, der havde givet mig bank dagen før … for bank måtte jeg KLART have fået!

Der var ikke en muskel i min krop, der ikke var øm! Fra nakken og kæben, til skuldre og brystmuskler, arme og hænder (!), ned over taljen og ryggen. Ballemusklerne (især på ydersiden), forsiden af lårene, bagsiden af lårene og læggene. Alt var ømt! Da jeg begyndte at bevæge mig, sprang en hidsig krampe fra én læg til den anden.

Jeg tænkte: “De her øvelser kan jeg jo ikke bruge! Det er alt for voldsomt! Det kan jeg ikke byde mine deltagere.”

Skuffet rullede jeg træningsmåtten ud igen og begyndte at udvikle på nogle rolige gulvøvelser i stedet.

1-0 til stolen.

Ring efter en ambulance!

Så gik der et par dage. Jeg var stadig meget øm i musklerne – meget mere end jeg plejer at være fra træning. Men det aftog. Og stolen stod der i hjørnet. Jeg syntes at kunne høre den grine smørret: “Ha! Jeg vandt”.

“Du kan fandme tro nej”, tænkte jeg og trak stolen ud på gulvet igen (man er vel stædig). Og så kørte jeg alle øvelserne igen.

Havde man været en flue på væggen den dag, havde man nok taget sin lille flue-mobil og ringet efter en ambulance (eller den blå vogn). For det gjorde naller at lave øvelserne på ømme muskler og det foregik under højlydte klageskøn fra undertegnede. Men jeg kunne mærke, at jeg alligevel havde fat i noget her.

To dage senere gjorde jeg det igen. To dage senere igen … og sådan blev jeg ved.

Vedholdenhed afslørede stolens fede fordele

Jeg kunne fornemme, at mit overskud i øvelserne indfandt sig og jeg kunne fokusere endnu mere på at koble den korrekte kerneaktivering på, så øvelserne faktisk blev supergode maveøvelser også.

Jeg kunne tydeligt se og føle, at mine lår og baller blev hårdere og mere markerede.

Jeg kunne mærke, hvordan de omvendte øvelser (f.eks. den omvendte planke på stolen) havde åbnet i mine skuldre og modarbejdede den fremadrulning, jeg går og kæmper lidt med, fordi jeg jo stadig slæber lidt for meget rundt på Kæmpe-Kristoffer på 17 kg.

Stole-øvelserne var stadig hårde, men nu var det klart på den fede måde. JEG havde vundet over stolen. Ha! Tag den, dit firbenede stativ!

Derfor skal du også besejre din stol

Hvorfor fortæller jeg denne her historie?

Jo, først og fremmest fordi man ikke må give op. Sådan helt generelt. Men specifikt i forhold til vores stole-øvelser, fortæller jeg historien, så man ikke bliver forskrækket over den træningsømhed, der måtte opstå.

Men også hvis man føler, de her øvelser er svære at få skovlen under – så hæng i! Jeg instruerer selvfølgelig i modifikationer som altid undervejs på videoerne.

Der er GULD at hente, når man har besejret sin stol:

  • Større stabilitet omkring skuldrene, som kan overføres direkte til, når du løfter dine små (og større) guldklumper.
  • En stærkere kerne, der arbejder for dig 24/7 og giver en sundere ryg og fladere mave.
  • Bomstærke ben- og ballemuskler, der føles faste og kompakte og som bl.a. bidrager til et stabilt bækken og mere effektive bevægelser ved træning og i hverdagen.

Se mere om vores Online Bootcamp 

Video: Har du en stol? Så har du et fitnesscenter!