Sød og simpel dessert: Trifli med pisket hytteost og frugtsauce

Sig goddag til din nye snackfavorit: Pisket hytteost er en cremet og proteinrig, super nem at lave og så kan den varieres både til den søde og salte side.

Oh. My. God. Hør her, folkens. Hvis I ikke har prøvet at lave pisket hytteost endnu, så læg mobillos nu og sus ned i det nærmeste supermarked og køb en bøtte hytteost med det samme – og en blender, foodprocessor eller stavblender, hvis I altså ikke allerede har sådan en hjemme i køkkenskabet.

Pisket hytteost er let og cremet. Perfekt til desserter eller dip. Og så er hytteost jo fuld af protein, der jo er perfekt til folk, der træner og/eller vil slanke sig lidt.

Her har jeg lavet en nem trifli med pisket hytteost, frugtsauce og blåbær. Jeg har tilsat knap 1 spiseske flydende honning, da jeg blendede hytteosten, men denne kan undværes (synes jeg), hvis den frugtsauce, man bruger, er rimelig sød i sig selv.

I dag har jeg snydt lidt og brugt købe-frugtsauce med appelsin/abrikos. Men ellers kan man snildt selv lave f.eks. æble/pærekompot eller simpelthen blende nogle bær for at få frugtmos.

Sådan laver du pisket hytteost

Brug en almindelig blender, en foodprocessor eller en stavblender til at piske hytteosten glat.

Du skal blende hytteosten i ca. 2 minutter, så den bliver helt jævn og fin. Konsistens er lidt som let optøet softice (yummy!!!).

Jeg bruger mellem 100-200 g hytteost pr. person, alt efter om jeg laver trifli (og dermed også bruger en del frugtmos/-sauce) eller blot serverer den piskede hytteost alene evt. med topping på.

Pisket hytteost med appelsin/abrikossauce og blåbær og tørrede bananskiver på toppen.

Tips og tricks, når du pisker hytteost

Hytteostens velkendte ‘klumper’ skal piskes helt ud, så den får en cremet og lidt fluffy konsistens.

Nogle blendere kan køre lidt varme, når de er i gang så længe. Hvis det er tilfældet hos dig, så putter du bare den piskede hytteost i køleskabet i nogle minutter før servering.

Det kan også være, at du er nødt til at stoppe blenderen et par gange undervejs og skubbe hytteosten ned ad kanterne, så det hele blendes med.

Alternativt kan du tilsætte lidt mælk (valgfri type) for at få det hele blendet igennem. Men pas endelig på med ikke at hælde for meget mælk i, så den bliver for tynd.

Prøv også: Bagte havregryn er hurtig og sund “kage”

Tilsæt lidt sød eller salt smag

Foruden honning kan man også eksperimentere med at putte bær og kakaopulver med ned, når man blender hytteosten. Det giver både farve og smag. 

Man kan også gå den anden retning og tilsætte salt, dine yndlingskrydderier og/eller friske krydderurter til den piskede hytteost. Så har du en perfekt, proteinrig dip til gnavegrønt eller som lækkert smørepålæg på f.eks. knækbrød. Top med avokadoskiver og radiser – så er frokosten hjemme!

Topping er et kapitel for sig

Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan putte på toppen af din piskede hytteost. 

Til den søde version:

  • Bær
  • Tørret frugt
  • Nødder
  • Musli
  • Hakket chokolade (mørk, lys eller hvid)
  • Lidt Nutella
  • Frugtmos/-sauce
  • Fortsæt selv med dine favorit lækkerier …

Og til den salte version f.eks.:

  • Tomat
  • Avokado
  • Purløg
  • Frisk basilikum
  • Hakket rødløg
  • Oliven
  • Ristede sesamfrø
Vil du i topform på stuegulvet? Se mere om Bootcamp’en

Artiklen er markeret med følgende tags:

Vægttab Opskrifter Sund kost