Blåbær boost: Sund snack eller smuk dessert

Frisk og kalorielet – og tilmed pæn at se på! Alt er skønt ved denne sunde dessert

Sig goddag til din nye favorit dessert: Blåbær Boost! Den smager fantastisk, er sund og tilmed rigtig pæn at se på! Og så vælter den ikke kalorieregnskabet, hvis du holder øje med det.

Der er ca. 230 kcal i én portion. Dropper du pinjekernerne og mælken (husk at bruge mere vand så), kommer den ned på ca. 190 kcal.

Der er rigtig meget protein i denne dessert/snack fra æggehviderne og chiafrøene. Det er tonser-godt for folk, der træner og/eller gerne vil tabe sig. 

Ingredienser til 1 portion:

  • 0,5 dl chiafrø
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl mælk (jeg har brugt sojamælk her)
  • 1 dl friske blåbær
  • 0,5 dl pasteuriserede æggehvider
  • 2 tsk. nordiske blåbær (frost)
  • Et lille skvæt flydende Stevia
  • 1 tsk pinjekerner

Sådan gør du

Rør chiafrø, vand og sojamælk sammen i en skål, dæk den til med en omvendt tallerken og stil i køleskabet natten over. Obs: Efter 20-30 minutter er det en god ide, at lige at tage skålen ud og røre den igennem, så du sikrer dig, at det ikke klumper.

Næste morgen putter du de 2 tsk. frosne blåbær i en lille skål og varm i mikroovnen i et øjeblik. De skal bare tø op, så du kan mose dem. Obs: Det skal være de “nordiske” blåbær, der farver helt vildt, du skal bruge her! Vi har dem nemlig med for deres fine farves skyld.

Læs også: Derfor skal du træne dine fødder, hvis din bækkenbund driller

Mos de optøede blåbær med en gaffel. Si bærskallerne fra og fisk dem op. Dem skal vi ikke bruge.

Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt et lille skvæt flydende Stevia lidt af gangen og smag til undervejs. Putter du for meget Stevia i, smager det ikke godt!

Hæld det meste af blåbærsaften ned til æggehvidemassen og rør forsigtigt rundt. Obs: Læg mærke til den mega flotte farve! Lige til at blive glad i låget over!! 😄 Glem et par dråber blåbærsaft til pyt til sidst.

Skyl de friske blåbær og rist pinjekernerne på en pande.

Læg chiamassen i bunden af et glas og de friske blåbær ovenpå. Læg derpå den fine, lilla æggehvidemasse på. Dryp de sidste dråber blåbærsaft på og drys med pinjekerner.

Voila! Sund dessert eller power-protein morgenmad er klar! Den smager fremragende uanset, hvad du bruger den til!

Prøv også: 5 sunde overnight oats

Artiklen er markeret med følgende tags:

Opskrifter Sund kost