Skub til din fordøjelse med kernetræning

Kernetræning smitter positivt af på din fordøjelse. Du bliver mindre oppustet, kommer af med slaggerne og får bedre fat i mavemusklerne

Det er meget almindeligt, at fordøjelsen påvirkes positivt, når man begynder at arbejde med sine kernemuskler.

Mange deltagere på Flad Mave Online rapporterer om markant mindre oppustethed og mere gang i maven efter, de er startet på programmet.

Det gælder især kvinder, der har lidt af forstoppelse og andre fordøjelseproblemer.

Det er Charlotte (mor til 2 og bonusmor til 3) et godt eksempel på. Hun har helt kunne droppe sine magnesiumpiller, som hun ellers var nødt til at tage fast for at holde gang i sin fordøjelse, efter hun er begyndt på maveprogrammet.

I visse tilfælde kan det næsten opleves som en tarmudrensning, når man starter træningen.

Her er hvorfor.

Kortsigtet fordel: Kom af med slaggerne

Delte mavemuskler og/eller svage, dysfunktionelle kernemuskler støtter fordøjelseskanalen dårligt.

Én af opgaverne for vores dybe mavemuskler er at holde vores organer i bughulen oppe og inde på plads. Er der dårlig kontakt til og tonus i disse muskler, kan de ikke støtte mavetarmkanalen godt nok.

Bruger man ikke sine kernemuskler nok eller korrekt, går vi også glip af den helt “maskinelle” fordel ved aktiverede muskler, der presser ind på tarmene og derved fremmer peristaltikken – altså den måde maden bevæger sig gennem tarmene som, når man skubber det sidste tandpasta ud af tuben.

Ved træning med f.eks. Flad Mave Online vil kernen hurtigt begynde at være mere aktiv både under selve øvelserne og i alle hverdagsbevægelser.

Dette giver en indtil nu dårligt funkerende mavetarmkanal chancen for at komme af med nogle af det evt ophobede slagger, der har stået i stampe derinde.

Dette alene giver typisk en meget lettere fornemmelse i kroppen og mere energi.

Lad også: Skån delte mavemuskler og svag bækkenbund på WC

Langsigtet fordel: Bedre fordøjelse giver bedre muskelkontakt

Når fordøjelsen glider nemmere, vil der være mindre tendens til oppustethed og inflammation, hvilket gør det betydeligt nemmere at få fat i musklerne.

Bedre muskelkontakt er hele grundlaget for stærke, velfungerende muskler, der bygges op med træning og fokus i hverdagbevægelser/stillinger over en længere periode.

Derfor går det faktisk begge veje:

En dårlig fordøjelse kan betyde svagere mavemuskler. Og svage mavemuskler kan smitte af på fordøjelsen, så den fungerer ringere.

Vil du også i gang? Se mere om Flad Mave Online